Intergroepvergadering ACA Nederland

 

Notulen 26 januari 2019

 

Starttijd 13:00 – 15:00

 

Plaats : Fabritiuslaan, Eindhoven

 

Arjan is voorzitter, Anouk notuleert.

 

Gelezen :       meditatie op blz 502

                        Commitment to service blz 601/602

 

Rondje groepen :

 

Arjan, Den Bosch woensdag : Het aantal leden is ingestort. Er zijn nog maar 2 personen

Marc, spreekt voor 3 meetings (oa dinsdag- en woensdagavond Amsterdam) : De meetings bloeien en groeien. Er is een nieuwe meeting op donderdagavond.

Anouk, zondagavond Amsterdam : De meeting gaat goed, er zijn gemiddeld 10 tot 12 mensen

Margaret Rotterdam : De meeting is nog klein, 4-6 personen, maar wel stabiel.

Joost, Antwerpen : De meeting heeft z’on 5 a 6 personen, mensen pakken helaas geen service op.

Brigitte, vertegenwoordigt geen meeting, komt altijd naar Den Bosch woensdag en eindhoven zaterdag..

Mary, vertegenwoordigt geen meeting, is literatuurpersoon Eindhoven

Bonnie, komt veel op skype-meetings..Is penningmeester van de Intergroep

 

De notulen worden goedgekeurd.

 

Er zijn een aantal service- posities open :

-         Literatuurpersoon

-         Secretaris

-         Voorzitter

-         PI-coordinator

-         EU-commissie vertegenwoordiger

Tevens gaat Carin per 1 april stoppen als webmaster.

 

Anouk geeft aan dat als Jason de literatuur wil overnemen, dat zij het secretarisschap zou kunnen overnemen…

 

Allereerst wordt er over Jason gestemd als literatuurpersoon…Er komt duidelijk naar voren, dat de literatuur gescheiden zal moeten zijn van de financien, dus dat Jason niet beheer zal krijgen over de bankrekening zoals voorheen wel het geval was, omdat Anouk de 2e gemachtigde was op de bankrekening. Jason zal samen met Bonnie, de penningmeester, hier een weg in moeten vinden.

 

Anouk zal de secretarisfunktie overnemen, waarbij het idee opkomt dat iemand anders dan het voorzitten van de meetings voor rekening neemt, nl Margaret. Zij geeft aan ook voorzitter van de OA-intergroep geweest te zijn en van de VVE…. Zij kan een autoriteit zijn, maar wel liefdevol…

 

De functies PI-coordinator en EU commissie vertegenwoordiger verschuiven naar de volgende vergadering. Deze zijn aldus nog open.

 

Arjan vraagt of er een archief is bij ACA…Mary antwoordt : het is in aca.intergroup.nl…Ook de verslagen van de retreat en eventsorganisatie zijn allemaal daar.

 

Volgende vraag gaat over het starterspakket. Willen we die bestellen en op voorraad hebben voor nieuwe opstartende meetings ? Ze kosten 60 euro. Betalen wij die dan of de beginnende groep ? De algehele mening is dat het te duur is. Een groep kan ook opstarten met alleen de gratis down te loaden folders. Bovendien is de groep op het moment aardig krap bij kas. We hebben zon 5000 euro, waarvan er ook 2000 moet worden gestort als deposit voor het komende retreat-weekend in september. De conclusie is aldus : geen starterspakketjes bestellen. Op de WSO website is ook nog down te loaden “starting a meeting” Dit kunnen we ook aan de beginnende meeting op donderdag in Amsterdam doorgeven.

 

De vertaalcommissie

 

2 folders zijn al klaar om naar de groepen terug te worden gekoppeld en waar opmerkingen op kunnen worden gemaakt :

-         Verbintenis tot dienstverlening

-         De 12 aca concepten

Ze kunnen, met opmerkingen terug gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De teksten waren erg zakelijk. Er was zelfs een advocaat bij de vertaling betrokken.

 

Marc zoekt tevens een co-chair voor de vertaalcommissie.

 

Er zijn tevens woordenboeken nodig. Marc zou graag de digitale versie van de van Dale woordenboeken  Engels en Nederlands willen aanschaffen. Ze kosten 125 euro elk. Er onstaat een discussie, waarbij velen van mening zijn dat je ook een gratis woordenboek kan gebruiken. Om drama/discussie tussen de vertalers te voorkomen, zou je ook één gratis woordenboek als richtlijn kunnen nemen...Het voorstel is om alleen de Engelse van Dale aan te schaffen voor een jaar, zodat in een jaar de glossary kan worden gevormd...En dan de nederlandse indien begonnen wordt met het BRB…Er wordt gestemd : 4 tegen, 2 voor, 1 onthoud..

 

Vraag voor mensen in de fellowship is of er mss iemand is die deze woordenboeken (Engels en/of Nederlands versie vanaf 2012) heeft en beschikbaar kan stellen…

 

We zijn door de tijd heen en de vergadering wordt afgesloten. De volgende vergadering zal zijn op 23 maart…Deze meeting zal plaats hebben vanaf 13:30 tot uiterlijk 16:30 in het Bouman Antes gebouw, Prins Constantijnweg 131 in Rotterdam. Allen welkom !!