Soorten Gezinnen

Naast gezinnen waar verslaving aan alcohol of andere middelen voorkomt, zijn er zeker vijf andere soorten gezinnen die Volwassen Kinderen kunnen voortbrengen:

Overeenkomst = Schaamte / Verlating

Gezinnen waarin sprake is van rigide overtuigingen, strenge straffen en verregaande geheimhouding, vaak met extreem religieuze, militaristische of sadistische boventoon. Sommige van deze gezinnen stellen kinderen bloot aan mishandeling en andere vormen van crimineel misbruik.

Gezinnen met heimelijk of openlijk sexueel misbruik, inclusief incest en ongepaste aanrakingen of onfatsoenlijke kleding van de ouder(s).

Perfectionistische, normerende gezinnen waar verwachtingen vaak te hoog zijn en waar waardering meestal niet vrijelijk gegeven wordt, maar gekoppeld is aan een bepaalde prestatie.

ACA is een anonieme zelfhulpgroep die Twaalf Stappen en Twaalf Tradities gebruikt. Onze meetings bieden een veilige omgeving aan volwassen kinderen om hun gemeenschappelijke ervaringen te delen. Door regelmatig bijeenkomsten bij te wonen en te delen over ons leven, veranderen we geleidelijk aan ons ​ denken en gedrag. Door aan het programma van ACA te werken, vinden we een andere manier van leven.

Hier vind je een lijst met plaatselijke fysieke bijeenkomsten, alsook online bijeenkomsten van ACA Nederland & België

© Adult Children of Alcoholics & Dysfunctional Families
Proefvertaling IG#598 ter goedkeuring van de ACA WSO