Voor de Nieuwkomer in ACA

Welkom bij het programma van ACA (Volwassen Kinderen van Alcoholisten & Disfunctionele Families) Wij zijn een zelfhulpgroep die Twaalf Stappen en Twaalf Tradities gebruiken. Wij richten ons op het begrijpen van de specifieke patronen van gedrag en mentaliteit die we hebben ontwikkeld bij het opgroeien in een alcoholische of anderszins disfunctionele omgeving. Deze patronen blijven ons beïnvloeden tot op de dag van vandaag.


Door regelmatig bijeenkomsten bij te wonen krijgen we een beter begrip van ons verleden zodat we ons huidige leven effectiever kunnen herstructureren. We beginnen duidelijker te zien wat positief en gezond is binnen onszelf.


ACA is geen vervanging voor verslaafden die aan onthouding werken in andere Twaalf-Stappen programma’s. Volwassen Kinderen van Alcoholisten & Disfunctionele Families (ACA) is voor veel volwassen kinderen echter vaak het enige programma dat ons helpt herstellen van de effecten van alcoholisme of andere familiedisfuncties, drugsverslavingen inbegrepen. (Zie het ‘Grote Rode Boek van ACA’.)


Meetings zijn bedoeld als veilige havens waar we onze ervaring, kracht en hoop kunnen delen zonder oordeel of kritiek. We hebben het recht om niet te delen totdat we er klaar voor zijn.


Dit programma is gebaseerd op spiritualiteit en is niet verbonden met een specifieke religie of godsdienst. Wij zijn mensen die rigoureuze eerlijkheid hanteren om de beste te worden die we kunnen zijn. We respecteren elkaars anonimiteit. Op bijeenkomsten gaan we vertrouwelijk om met wie we zien en wat zij gezegd hebben.


We komen samen om onze ervaring, kracht, hoop en angst te delen; we bieden vriendschap en begrip. We houden van elkaar op een uitzonderlijke manier. Je bent welkom om met ons mee doen.


Aangezien elke meeting autonoom is en een andere ervaring geeft, raden we je aan om zoveel mogelijk verschillende bijeenkomsten uit te proberen voordat je beslist of het programma van ACA je kan helpen in je tocht naar herstel.


Blijf terugkomen, en je komt er.


De pagina Ben ik een volwassen kind? kan je helpen beslissen of er alcoholisme of andere disfuncties in je familie voorkomen. We verwelkomen je graag in een bijeenkomst bij jou in de buurt of ga gerust online een bijeenkomst volgen voor meer informatie..

Grote Rode Boek van ACA